Reformes de mini pisos

Viure còmode en un pis mini
En un menjador, si és petit, tria taules extensibles que tancades ocupin l’espai mínim necessari per als comensals assidus i que oberta pugui albergar altres convidats. En aquestes ocasions especials, les cadires a utilitzar seran totes les que estiguin repartides per la resta del pis, servint mentrestant en altres llocs com seient.
No posis portes o no les tanquis, millor corredisses encastades. Si no tens pressupost per obrir espais tirant envans, cosa que implica grans obres a més, pots potenciar la continuïtat visual i augmentar la sensació d’amplitud retirant les portes que, a més, ocupen espai.
Com no, l’emmagatzematge és molt important. En pisos petits pot ser que ens faltin buits per instal·lar armaris o prestatgeries. En aquests casos, hem de guanyar emmagatzematge en qualsevol lloc o racó de la casa on normalment no posaríem res. Un llit amb un canapè ampli, prestatges a les zones superiors de les habitacions on no ocupin espais o calaixos en aquests buits sota els mobles com rebedors, taules o sofàs.
En un pis petit, els electrodomèstics han d’adaptar-se a aquesta grandària per compartir l’espai amb sistemes d’emmagatzematge, per exemple, on a la cuina són tan necessaris. Tria televisors de no més de 32 polzades, per satèl·lit, reproductors o altaveus petits d’una bona marca per garantir la seva qualitat, rentavaixelles d’una sola safata i uneix les funcions de forn i microones en el mateix aparell.
Al bany, instal·la els sanitaris bàsics, dutxa amb plat petit i la resta molt senzills. Tots en una única paret. Al davant, un mirall gran que de profunditat i un moble tocador com emmagatzematge.
Si el teu pis és petit però tens sostres alts, aprofita’ls. Instal·la el dormitori a manera de llitera en un pis superior improvisat (Un altell). Instal·la prestatgeries a la part alta i facilita l’accés amb escales.
Com tèxtils, sempre lleugers, sobretot en les finestres, on jo, personalment, no instal·laria cortines, però si ho fas, que sigui cotó o lli i en blanc o colors clars. Si t’agraden els coixins, no oblidis que massa recarreguen l’estada i disminueixen la sensació d’amplitud.
Pel que fa a la il·luminació, no triïs llums de sostre penjolls, sinó focus encastats i alguna llum de taula o de peu a la zona de lectura. Instal·la aquests espais que requereixin bona il·luminació prop de les finestres per aprofitar la llum natural, com el despatx. Per aquest últim, reserva un raconet en una altra estada com el saló o el dormitori i usa un escriptori petit amb safates extraïbles per al teclat, la impressora o altres complements.
Els mobles de disseny senzill i línies rectes augmenten la sensació de neteja, claredat i amplitud, pel que són els idonis. Oblida les peces clàssiques i de colors massa foscos.
Com truc general, és important enganyar a l’ull de manera que un pis petit guanyi metres davant la nostra vista quan en realitat no els té. Per a això és imprescindible fer servir miralls, peces i objectes de vidre com taules translúcides i elements que reflecteixin la llum.

CatalàEnglishFrançaisРусскийEspañol